Saturday, 31 August 2019

Virgo season - Περί Αστρολογίας

My basic horoscope star signs:
Sun ♊ Rising ♈ Moon ♍

Watercolour dedicated to my Moon in Virgo ♍

 Η εποχή της Παρθένου είναι εδώ και ως συνήθως είμαι διχασμένη σε δύο είδη διάθεσης που παρατηρώ πως επαναλαμβάνονται αυτή την περίοδο όσο περνούν τα χρόνια στο βαθμό που έχουν καταντήσει παράδοση. Η πρώτη έχει να κάνει με το ξεκαθάρισμα (της ντουλάπας μου μέχρι και των ατόμων που έχουμε έναν Α βαθμό συναναστροφής) και μετά με μια ρομαντικοποίηση που σπεύδω να προσδώσω στα πράγματα πριν τελειώσουν όλα (από τα φρέσκα δαμάσκηνα μέχρι τα ζεστά απογεύματα στην παραλία!). Γράφω σπεύδω γιατί ενώ η αύρα από το περιβάλλον είναι χαλαρή κι αέρινη με τάσεις αυθόρμητων εξορμήσεων σαν τα ζουμιά των σύκων, εμένα με αγχώνει το πως δεν προλαβαίνω να τα μαζέψω και φοβάμαι να μην τα αντικρίσω σαπισμένα και ξεραμένα όπως τα νιάτα. Διαβάζω για τα έθιμα και τις παραδόσεις που σχετίζονται με τον καιρό: "Τον Αύγουστο τον χαίρεται οπόχει να τρυγήσει!" & "Όποιος φιλάει τον Αύγουστο, το Μάη θερίζει μόνος!"... "Πριν την συγκομιδή των σταφυλιών τελούσαν γιορτές προς τιμήν του Απόλλωνα και της Άρτεμις κάνοντας θυσίες" πρόταση τελείως μουντή και άκεφη που θα μπορούσε όμως να κρύβει μαγικές σκηνές όπως: εκείνο το απόγευμα συγκεντρώθηκαν 10 παλικάρια στο χωριό του Συκολόγου κι άρχισαν το μάζεμα ξερών ξύλων και θάμνων για προσάναμμα μέχρι που σχημάτισαν μια μικρή κορυφή από αυτά σε ένα ξέφωτο. Ύστερα, άλλοι έφεραν πέτρες για να περικυκλώσουν τη συλλογή τους. Την ίδια ώρα η Ανθούλα μαζεύει ξερά κουκουνάρια με τις φίλες της, το βράδυ θα δέσουν το καθένα στην άκρη μιας κατσούνας κι έπειτα θα την τυλίξουν με κισσό. Η Δάφνη ετοιμάζει στεφάνια με κλαδιά από αμπέλι. Το επόμενο απόγευμα βρίσκονται όλοι μαζί στο ξέφωτο, είναι λουσμένοι και φρεσκοντυμένοι. Έχει μουσικούς. Έχουν απλώσει άδεια τσουβάλια γύρω απ' τή φωτιά. Η Φροσύνη παρουσιάζεται ξυπόλυτη με δύο δοχεία κι ένα μπουκάλι οινόπνευμα. Εναποθέτει τα δύο δοχεία μπροστά στις πέτρες ενώ τινάσσει το οινόπνευμα πάνω στη σωρό με τα ξύλα. Κάποια άλλη μοιράζει τις κατσουνες με τα κουκουνάρια και τους κισσούς ενώ μια άλλη τα στεφάνια. Η Φροσύνη βουτάει το κουκουνάρι στο ένα δοχειο, το γεμίζει λάδι και μετά το ανάβει με τον αναπτήρα. Οι άλλοι αντιγράφουν τις κινήσεις της μεταλαμπαδεύοντας τη φλόγα και τελικά όλοι  μαζί ανάβουν τη μεγάλη κεντρική φωτιά. Αυτό είναι ένα πάρτυ υποδοχής για τα σταφύλια και την παρθένο. Ίσως αργότερα να εμπνευστώ και κάτι άλλο για το αποχαιρετιστήριο (+ των σταφυλιών + της Παρθένου).

 Τελευταία έχω αρχίσει να πιστεύω πως η Αστρολογία είναι η θρησκεία του μέλλοντος και πως μόνο έτσι μπορεί να συντηρηθεί μια υγιής παραδοσιακή κουλτούρα καθώς το άτομο σαν κοινωνικό ον, το μόνο "αισθητικά πνευματικό" ερέθισμα που δέχεται από τα ΜΜΕ είναι τα ζώδια. Το να εικονογραφεί κανείς χαρακτήρες ζωδίων ή χαρακτήρες αστερισμών και πλανητών έχει σχεδόν αντικαταστήσει την παραδοσιακή αγιογραφία, που θα ήθελα να αναλύσω περαιτέρω σε άλλη ανάρτηση ή σειρά αναρτήσεων. Για τώρα θα επικεντρωθώ στα δικά μου ζώδια!! Με Ήλιο και φεγγάρι στον πλανήτη του Ερμή δεν μου κάνει εντύπωση που δε μπορώ να ηρεμήσω με τίποτα. Αυτός ο τύπος τρέχει και δε σταματάει με τη γρηγορότερη ταχύτητα σ' όλο το ηλιακό μας σύστημα. Επίσης κρατάει κάτι που μοιάζει με θύρσος αλλά δεν είναι, είναι κηρύκειο. Ωροσκόπος μου είναι ο Ταύρος που σύμφωνα με ντοκυμαντερ που είδα εκσπερματώνει καθημερινά μέχρι και τέσσερις (!!!) φορές τη μέρα! Διοικείται από την Αφροδίτη που χαρακτηρίζεται υλιστική για την κλίση προς τα όμορφα αλλά και αισθησιακά πράγματα. Ελπίζω το πάρτυ που θα οραματιστώ για τον επόμενο Απρίλη-Μάη να περιλαμβάνει και βόλτες με στολισμένες με λουλούδια αγελάδες.

 Είμαι πολύ πολύ ενθουσιασμένη και περήφανη για ακόμα δύο μέρη του αστρολογικού μου χάρτη αλλά δε θα τα αποκαλύψω γιατί μπορεί να φανερωθούν και κάποια από τα αδύνατά μου σημεία.
 Παρακάτω είναι κάποια βραχιόλια που έφτιαξα μόνη μου βασισμένα στον αστρολογικό μου χάρτη (λείπουν δύο για να συμπληρωθεί ολόκληρος). Παρακάτω κάποιες εικόνες από το διάστημα που βρήκα στο internet για μελλοντική έμπνευση.

Moon, Jupiter and its Gallilean moons


Ο Ήλιος ☀️
ΕρμήςΑφροδίτη

Γη
Σελήνη

Άρης


ΔίαςΚρόνος
Ουρανός

Ποσειδώνας
Πλούτωνας (Yuggoth ahaha)
Cthulhu Macula


No comments:

Post a Comment